aprilie 28, 2012

oameni avuți.

"căci viaţa cuiva nu stă în belşugul avuţiei lui." Luca 12.15


...ai să.mi spui că "banii n.aduc fericirea" şi am să te contrazic. Fericirea multora se clădeşte Doar pe avuţie. pustieşte.i de ea şi cu siguranţă n.ai să.i mai vezi fericiţi, pentru că în nebunia lor, s.au refugiat în averi şi nu mai pot vedea cum au devenit robi ai ţărânei. fără să vorbim de iertare,viaţă şi veşnicie, spune.mi ce nu vei putea cumpăra cu bani? am ajuns aşa de slabi şi ne.am sărăcăcit caracterul şi măreţia dorinţelor după greutatea buzunarelor.
cred că a ajuns un clişeu să spui că prietenia nu se cumpără cu bani. gândeşte.te doar câţi prieteni ai avut alături când ţi.a mers bine şi câţi au renunţat când vedeau cum ruinele începeau să te sufoce? îţi spun că cei mai avuţi oameni sunt înconjuraţi de foarte mulţi "prieteni". dacă nu ai văzut asta, înseamnă că ai ajuns să.ți trăieşti deja Paradisul.
sănătatea? ei bine, poate, dar gândește.te la șansele de viață pe care le au cei ce.și permit să folosească ce au pentru un gram de respirație în plus. într.adevăr, mori și cu bani și fără, însă mai există o ”scăpare” în plus pentru cei care fac tot posibilul cu tot ce au, față de cei ce nu.și permit o altă șansă.
”Iubire nu găsești de cumpărat”. Greșit. și nu voi argumenta. nici nu.i nevoie, o fac alții.
Influență cu bani, putere cu bani, faimă cu bani, laude cu bani.
 Sărăcie cu bani! Tristețe cu bani, Neliniște cu bani, Stres cu bani. cu toate astea, ne dorim să ”cumpărăm” tot, fără să ne dăm seama că ne pierdem valoarea  și frumusețea vieții.
Suntem așa săraci, pentru că banii sunt tot ceea ce avem!
Bogat ești Nu când poți cumpăra  ușor pe oameni, când ești liniștit că buzunarul îți aduce lumea sub talpa piciorului. Bogat ești când primești totul fără să faci ceva pentru Totul tău, bogat te faci când ești iubit de oameni, fără să ”miști” ceva în privința asta.

Bogat vei fi nu când ceilalți vor tânji bunăstarea ta, faima ta, fericirea ta. Bogat vei fi atunci când ceilalți vor fi invidioși că ai toate acestea fără să fii bogat.


2 comentarii:

  1. minunat din nou spus si aici. mare dreptate tu inger trimis de sus, sa ne luminezi si-asa mintile nelimpezi.
    fii binecuvantata.
    intr-adevar fericirea sta in smerenie si in a-L avea pe Isus Hristos de partea ta. atunci e mare har. si eu am parte de harul asta. Aleluia. sunt bogata ca Il am pe EL.pe TATA.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca te citesc si eu din cand in cand ;)

    Aroma Luminii sa fie cu tine! >:D<
    <><

    RăspundețiȘtergere