noiembrie 03, 2011

umbre.

te.ai gândit vreodată cum ar fi dacă am vedea tot ce ni se întâmplă rău, ca umbră a tot binele ce urmează să vină?

într.un sens mai profund, umbra este o '' cantitate foarte mică din ceva''. altfel spus, Răul pe care noi îl evităm pe cât posibil, nu este decât 

o neînsemnată cantitate din Binele şi binecuvântarea ce stă să apară. cred că ne.ar fi mult mai uşor să privim deasupra acestor "umbre" cu speranţă. cu speranţă că Binele va veni. iar când o va face, se va revărsa din plin peste inimile flămânzite de aşteptare.
poate că ar fi timpul să vedem încercările ca nişte umbre goale şi fără culoare a minunatei biruinţi ce se iveşte. astfel vom putea să trecem de ziduri şi astfel uriaşii se vor topi într.o lumină sfântă. dacă am trăi cu speranţa unei slave ce n.o cuprinzi nici măcar în gânduri, poate că ne.ar fi mai uşor să credem că vom învinge...
poate că ar fi timpul să vedem întristările ce par să ne înfăşoare constant, ca umbre a bucuriei promise. să ştim că oricât ar durea şi oricât am fi dezamagiţi, tristeţea nu e veşnică. iar fericirea va aduce cu sine mulţumire şi încredere. cred că e minunat când ştim că dincolo de înfrângeri, o pace din Dumnezeu se va revărsa să aline o inimă descurajată, iar o inimă de Tată să iubească iar şi iar...
poate că acum e timpul să privim sfârşitul înfricoşător ca un drum limpezit pentru o altă pagină. când totul se termină, nu trebuie să închizi cartea. trebuie doar să întorci pagina şi o altă cărare ce.ţi stă în faţă aşteaptă să o păşeşti, altfel ca în trecut!...
...

ştii ce.i minunat? umbrele apar, aşa.i! dar se topesc imediat ce rămânem ascunşi în Soare. când nu există nimic în noi care să împiedice Soarele nostru să.Şi reflecte frumuseţea, atunci va fi doar Lumină curată.

când "umbrele" încep să îţi întunece gândurile, gândeşte.te că eşti iubit mai mult decât meriţi şi Cel ce.ţi dă durerea, îţi va netezi şi drumul spre Biruinţă. aşa e El, nu poate să nu o facă. iar dacă toate lucrează spre bine, fi convins că umbra trece, pentru că nu.i vrednică să fie pusă alături de slavă.

şi de n.ar mai exista nici un bine dincolo de durerea şi înfrângerea noastră, tot s.ar merita să trăim cu vrednicie, gândind la Slava ce va fi veşnică în acel Mâine al nostru. de dragul Lui se merită!

8 comentarii:

 1. Ema, esti o scumpa! :)
  Ti.am spus ca te pretuiesc mult! De fiecare data cuvintele tale imi fac asa de bine! <3.
  Au fost de la El.
  Pentru El se merita.

  RăspundețiȘtergere
 2. Scumpo! (sper ca e ok ca-ti spun asa, dar esti o scumpa!:))
  Cata dreptate ai!
  Nici nu-ti inchipui cat m-a ajutat postul tau! Esti o binecuvantare!
  Scrie! Ai ganduri minunate!
  Dumnezeu sa te binecuvinteze!

  RăspundețiȘtergere
 3. ai un blog foarte frumos si plin de speranta! fii binecuvantata!

  RăspundețiȘtergere
 4. Tania, draga de tine, nu.i nici o problemă. am să scriu.
  rămâi în Lumină:*

  RăspundețiȘtergere
 5. ciao ema. asteptam un nou articol al tau, si iata-l...:D
  cu adevarat, tristetea, dezamagirea sunt doar umbre ale fagaduintelor promise de Dumnezeu pt noi, copiii Lui. ce frumos ai scris. Duhul Sfant te inspira sa ai asemenea ganduri profunde... si sa le impartasesti cu noi.:)Aleluia.
  ps: imi place ca ai revenit la vechiul design al blogului, si imi mai place mult si fontul... dar.. am o sugestie!!!albul e nepotrivit pt culoarea deschisa pe care deja scrii.nu se vede prea bine.in rest e perfect.fii binecuvantata.:)

  RăspundețiȘtergere
 6. good choise.. font bun.. acum e vizibil. :)
  fii binecuvantata... asteptam sa ne mai impartasesti din gandurile tale.

  RăspundețiȘtergere
 7. La lumina Soarelui toate umbrele fug...si fug departe de sufletul iubitor de divinitate. Imbratisari Emma draga!

  RăspundețiȘtergere