aprilie 08, 2010

pentru ca i s.a iertat mult.
















"...un evreu nascut in Romania, dar locuind in America, a decoperit oasele lui Isus, ale "sotiei" Domnului nostru, Maria Magdalena si ale fiului lor Iuda...de cativa ani primim numai asemenea cadouri de Pasti. tot anul se chinuie sa gaseasca ba o apocrifa, ba o tibie...Tutea spunea ca stiinta trebuie folosita ca periuta de dinti, adica cu gura inchisa ...n.ai cum sa te aperi daca nu e o farama de credinta in suflet.
Cand a fugit de dimineata, Maria Magdalena n.avea de unde sa stie ca gestul ei il va infuria pe Satan si astfel va deveni vedeta. nu stia ca se va casatori cu isus, ca vor avea copii, ca va scrie o Evanghelie, ca unul va scrie o carte confundand.o cu Ioan...

In dimineata aceea a plecat spre mormant pe cand era inca intuneric pentru ca Dragostea biruieste frica. femeile nu umbla pe intuneric in cimitire, printre cavouri, decat daca.s puternic motivate. nici barbatii nu fac asta cu bucurie. nu i.a fost frica nici de garda romana, nici de piatra de o tona pentru ca credinta rupe tot.
n.a contat ca nu si.a facut cozonaci in ajun, ca a ajuns noaptea, ultima la cruce si apoi dimineata a fost prima la mormant. cand iubesti n.ai ceas.
mergea plangand, era hotarata sa.L ia in spate si sa.L aduca iarasi la mormant cand i.au spus ingerii ca nu.i acolo...
nu s.a multumit cu ingerii, nu i.a bagat in seama, nu s.a inchinat la ei, nici cu fasiile de panza nu s.a multumit, desi le putea folosi pe post de moaste...
Ea voia sa se intalneasca cu El si a primit premiul, primul cuvant adresat de Isus unui om dupa invierea Lui si a avut parte de cea mai frumoasa revedere din istoria mantuirii.
nu se putea casatori cu El pentru ca Isus era duh si duhul nu e carne si sange. L.a iubit mult pentru ca i s.a iertat mult. L.a iubit ca pe un Mantuitor si niciodata n.a avut alt gand. pentru cei cu mintea curata, totul e curat.
Ea a strigat prima:"Hristos a inviat!" si noi raspundem azi "adevarat a inviat!" si totul capata sens sub soare...chiar si viata mea... "

"Scrisorile lui Belerofon". Vl.Pustan

Un comentariu:

  1. Intr-adevar cand iubesti nu ai ceas si cei cu inima curata nu pot gandi decat curat.
    Imi plac gandurile tale Hema.Fii binecuvantata draga mea!

    RăspundețiȘtergere